1971……….

samma år som den legendariske storbandsledaren Harry Arnold gick ur tiden, bildades Amiralens Storband på initiativ av pianisten Stig Frölander. Han sammankallade Tord Alemo, Elon Arenhill och Olle Nilsson till ett möte i Stigs herrmodeaffärs lager under Kronprinsen i Malmö och där bestämdes det att man skulle starta ett storband. Tord fick i uppdrag och skaffa saxofonister, Stig bas och gitarr, (Elon var ju trummis och Stig pianist), Olle tog hand om brasset.

 Merparten av musikerna hade under1940 talet spelat tillsammans med Harry Arnold på danspalatset Amiralen i Malmö. Inte mindre än 6 musiker från starten 1971 finns med än idag.

 (Tord Alemo, Bertil Palm, Gert Andersson, Bengt Jeppsson, Sigge Goldmann och Bengt Håkansson).

 Bengt Jeppsson (altsax) fanns med i Harry Arnolds Amiralenband på 50-talet och är därmed idag den enda bandmedlemmen från Harry Arnolds Malmö-period. Tord Alemo, har också varit engagerad av Harry Arnold, som på 60-talet startade upp ett tillfälligt band i Malmö för en enstaka konsert på Amiralen.

  Orkestern leddes av Stig Frölander under nästan 20 år fram till hans bortgång 1991. Hans många arrangemang och transkriptioner till bandet gör att hans minne länge kommer att leva kvar.

Orkestern förfogar idag över en repertoar på nära 500 titlar från 40-, 50- och 60 talens storbandsepoker, skrivna av våra mest framstående arrangörer i Sverige, England och USA. Efter tillstånd från Harry Arnolds hustru har också orkestern erhållit rätten att använda Harrys originalarrangemang.

1991 övertog Anders Åhlin det musikaliska ledningsansvaret. Anders är sedan många år musiker, dirigent, arrangör och orkesterledare inom ett brett register. Han har dessutom under 35 år varit verksam som lektor i gehörsskolning och musikproduktion vid Musikhögskolan i Malmö, Lunds Universitet.

Besökare: 91